Livet som politiker

Jag trodde nog aldrig jag skulle bli politiker när jag var ung. Jag växte upp i en familj med mycket åsikter, men ingen var politisk aktiv. Jag har ingen bakgrund i MUF eller andra politiska ungdomsförbund, utan det var först i vuxen ålder jag insåg hur viktigt det är att försvara frihet, tilltro till individens förmåga och att vi alla har ett ansvar för att vara försiktiga med våra gemensamma resurser. 

2010 tog jag klivet in i politiken, då jag kände att det var dags att sluta snacka och börja göra saker. Jag blev genast varmt välkomnad av Sollentunamoderaterna och fick en plats som ersättare i Miljö- och Byggnadsnämnden. Det var ett spännande område att börja med, man lärde verkligen känna alla kommunens häckar och plank! Dessutom fick jag insikter i hur svårt det är att bygga i en storstadskommun. Det blev också naturligt att engagera mig i föreningen – samtal med väljare är något av det roligaste som finns! Efter 10 år i politiken har jag fått se och verka i olika delar av kommunal, regional och statlig politik, och knutit kontakter över hela Sverige. 

Något jag verkligen uppskattar i Moderaterna är alla kloka, inlyssnande diskussioner. Att få stöta och blöta sina tankar, och få höra om politikens framgång och misslyckanden ger kraft att verka i vardagen. 

Som politiker behöver man vara envis, kommunikativ och påläst. Under en mandatperiod kanske man lyckas nå framgång i en enda fråga, men den kan i sin tur påverka tusentals personer. Min fråga under förra mandatperioden var att alla som börjat också ska gå ut gymnasiet. Under de år jag satt med de frågorna ökade den s.k. genomströmningen varje år. Det är något jag är stolt över.

På senare tid har jag engagerat mig allt mer i miljöfrågorna. Vi lever i en ödestid för hela jordklotets framtid. Genom mina olika uppdrag får jag på olika sätt möjlighet att påverka tillgången till rent vatten i Stockholmsregionen. Det är ett enormt förtroende, som jag är mycket tacksam för. Jag kommer göra allt för att förvalta det väl!

Åsa Söderbergh
Ledamot kommunfullmäktige
Ledamot Käppala
Ledamot Moderatkvinnor i Stockholms län