MUF Sollentunas vice ordförande har ordet

Amina Sadigbeyli, vice ordförande för MUF i Sollentuna berättar om varför hon valde att engagera sig i Sollentunamoderaterna.

När jag gick i årskurs 7 tröttnade jag på den bristande valfriheten i skolan. Jag ville ha mer inflytande i bestämmandet av vilka ämnen jag skulle läsa och kunna välja bort de praktiska ämnena. Samtidigt som detta pratade jag med kompisar från andra skolor om vad de upplevde som problematiskt i skolan varav många berättade om stökiga elever som störde på lektioner där lärare tvingades agera som föräldrar snarare än lärare. I samma veva började jag läsa om skolor runt om i landet med samma problem. Utbildningsfrågan kom snabbt att bli min hjärtefråga. Jag ansåg inte att regeringen Löfvén gjorde tillräckligt för att lösa problemen och när jag fick höra om deras tankar kring att begränsa det fria skolvalet och göra det svårare för skolor att konkurrera med varandra, bestämde jag mig för att gå med i Moderaterna.