Nu måste vi alla göra vad vi kan

Maria Stockhaus

Den verklighet som många företag i Sollentuna befinner sig i är något ingen av dem hade kunna föreställa sig eller förbereda sig för.

Företagen i Sollentuna behöver stöd från staten från kommunen och från oss alla.  Sollentuna har haft en fantastisk utveckling de senaste åren med många nya företag, inte minst när det gäller butiker och restauranger.  De ser nu sina intäkter kraftigt minska.  

Som Sollentunabor kan vi var och en bidra genom att handla lokalt och beställa mat för avhämtning på våra restauranger när det inte går att gå dit.  Många av dem erbjuder nu gratis hemkörning, utnyttja det.

Som ordförande i Sollentunahem har jag bett ledningen att titta på vad bolaget kan göra för att underlätta för de företagare som hyr sina lokaler av Sollentunahem.

Som ett första steg kommer företag att kunna skjuta upp en månadshyra. På bolagets nästa styrelsemöte kommer ytterligare åtgärder att diskuteras.

Vi är rädda om våra hyresgäster och vill att det ska vara kvar även när krisen passerat.

Regering och riksdag beslutar om flera olika krispaket för företag och det är nödvändigt i det läge vi nu befinner oss i men vi kommer lokalt i Sollentunahem att göra vad vi kan för att våra företagare ska ta sig igenom krisen

Maria Stockhaus
Ordförande Sollentunahem