Varför jag valde att engagera politiskt

Jag valde att engagera mig i politiken under valrörelsen år 2014 för att kunna vara med och arbeta för den politik jag tror på. Jag hade många tankar och idéer på vad jag trodde skulle gynna samhället och vår kommun och då ville jag vara med och påverka. Det är ett beslut jag inte ångrat en enda gång. Från första stund möttes jag av ett otroligt härligt gäng som välkomnade mig och hjälpte mig bit för bit in i det politiska arbetet. Att arbeta just med kommunala frågor har passat mig väldigt bra då vi kan få till rätt snabba förändring i vissa frågor. Så vill man vara med och förändra på hemmaplan är det väldigt bra att engagera sig politiskt. Idag är jag förste vice ordförande i förskole beredningen, ledamot i Kommunfullmäktige samt nyvald ordförande för Sollentunamoderaterna.

Yrkesliv och politik – fungerar det?
Jag har arbetat med patent i ungefär 25 år. Både inom industrin och ombud. Idag är jag patent paralegal på en ombudsbyrå. Det är ett väldigt roligt och omväxlande arbete. Det är mycket kundkontakter och stora krav på kunskap om regler i olika länder framför allt inom svensk och europeisk patenträtt där vi företräder våra kunder direkt mot myndigheten. Jag har förmånen att ha en arbetsgivare som inte ser det som ett problem utan stödjer mig och låter mig planera mitt arbete så att det fungerar då jag ibland behöver vara ledig för att utföra ett uppdrag. Jag ser otroliga fördelar med att kombinera yrkeslivet med mitt politiska uppdrag i både föreningsstyrelsen och det politiska arbetet både vad gäller samarbete men också att se olika saker ur olika perspektiv och försöka plocka ut det viktigaste.

Politik och privatliv
Idag när barnen är större är det givetvis lättare att lägga tid på politiken. Min man och jag har tre döttrar 25, 20 och 15 år och en hund. Visst blir det en hel del kvällsmöten och helgarbeten men det är så otroligt lärorikt och roligt så det ger mer energi än vad det tar. Men det är viktigt att prioritera och jag kan inte vara överallt. Det är något jag uppskattar mycket med politiken, jag kan själv välja de uppdrag som intresserar mig. 

Fördelar med att jobba med politik.
Bland det roligaste just med det politiska arbetet är att man får umgås med så många trevliga politiskt aktiva. Inte bara de med samma politiska åsikter utan vi får lära känna många från andra partier. Det är fantastiskt att se vilka duktiga politiker vi har här i kommunen och se deras engagemang. Vi delar kanske inte politiska åsikter men vi delar ett engagemang och en respekt för vårt uppdrag, det är otroligt energigivande.

Veronica Liedberg
Ordförande Sollentunamoderaterna
Ledamot kommunfullmäktige